Vianočné dekorácie — tohtoročné trendy

Čaro Vianoc tvoria srdcu milé chvíle. Radostnú atmosféru a povznášajúcu náladu, pocit blízkosti a rodinnej spolupatričnosti, pomôžu vytvoriť aj citlivo zvolené dekorácie, s ktorými bude vaša duša v súlade.

Aké sú dizajnové trendy na tohtoročné Vianoce? Vybrali sme ich niekoľko, veríme, že vás inšpirujú k vytvoreniu vianočnej atmosféry s osobitým nádychom.

Vyšperkovaná dekadencia

Dodajte svojmu domovu extra iskru, či už minimalistickú alebo neprehliadnuteľnú, očarujúcu luxusom a kričiacu prepychom. Uhrančivú dekadenciu vytvoríte dekoráciami v polnočnej modrej, bohatej smaragdovej, sýto fialovej a rubínovej červenej. Efekt zjemnite medenými ligotajúcimi sa prvkami a krištáľovými sklenenými ozdobami, aby priestor skutočne zažiaril.

Biela rozprávka

Minimalistický trend vytvorí snovú eleganciu a prinesie do vášho interiéru zasneženú krajinu. Zvoľte čisté tóny bielej, krémovej, slonovinovej a podčiarknite ich trblietavým akcentom. Hĺbku a kontrast vytvoríte kombináciou jemných materiálov a výrazných textúr — od sviežich bielych dekorácií až po mäkké smotanové doplnky, vrstvené pre maximálnu hebkosť pri dotyku.

Opojná nostalgia

Nadčasová klasika, červená a zlatá, vintage akcent. Želaný efekt vytvoria starožitné ozdoby, riad a prestieranie, originálne textílie a osvetlenie. Tému môžete zosobniť vianočným večierkom, napríklad v štýle ‘Roaring Twenties’ – dramatická krása zlata s akcentom striebra, bohatstvo korálikov a pierok či krištáľové girlandy vytvoria vizuálnu opojnosť éry.

Farby dúhy

Viac je viac, urobte si radosť a potešte vaše zmysly každým odtieňom dúhy. Viacfarebné ozdoby dodajú vašej vianočnej výzdobe energický nádych a vyčaria úsmev na tvári. Žiarivé farebné schémy a dúhovo ladené dekorácie sú tonto rok populárne. Je to hravý spôsob ako osviežiť interiér počas sviatočného obdobia — jasné, výrazné a neónové farby doň vnesú pocit čírej radosti.

Inšpirácia prírodou

Ak chcete do svojho domova preniesť krásu zimnej krajiny, vyzdobte ho prvkami z prírody. Konáriky, drevo, rastliny a šišky vnesú do priestoru sezónny nádych. Kombinujte sviežu zelenú a teplé karamelové tóny z prírodných materiálov, ktoré vytvoria hrejivý rustikálny vzhľad bohatý na detaily. K vianočnému stolu sa môžete ozdobiť živými doplnkami z divokej prírody aj vy.

Minimalistický lesk

Bledá paleta farieb a zlatisté tóny vytvoria nežný glamour štýl, ktorý rozjasní srdce. Trblietky, vločky, glitre v kombinácii s ozdobami a dekoráciami, doplnené vankúšmi a krásne zabalenými darčekmi. Do sviatočného minimalizmu začleňte prírodné prvky, svetielka a sviečky, lesklé stuhy. Želaný vzhľad dotvoria sklenené prvky alebo doplnky, aby sa vaše Vianoce skutočne leskli.“

Udržateľnosť a lokálnosť

Tieto Vianoce môžete urobiť ešte výnimočnejšími tým, že podporíte malých lokálnych výrobcov s ponukou produktov s udržateľným posolstvom. Remeselné a ručne vyrábané dekorácie z prírodných materálov, dreva, recyklovaného skla či papiera vnusú do vášho domova krásu, ktorá pretrvá. Vianočný stôl a prestieranie môžete vytvoriť v originálnom rustikálnom štýle.

Zlatistá žiara

Zahalenie vášho domova do pozlátených akcentov vytvorí kúzlo, ktoré pretrvá celé sviatky Zlatistá atmosféra môže byť veľmi jednoducho dosiahnutá zlatými ozdobami, stuhami, girlandami či slávnostným prestieraním. Čaro dosiahnete aj jemnými svetielkami vtkanými do kvetov či rastlín, ktoré do priestoru vnesú hrejivú útulnosť a žiarivú eleganciu.

My sme si ten náš už vybrali — aký trend zvolíte tieto Vianoce vy?

Zdroj: AZ PROPERTY

© 2024 AZ PROPERTY s.r.o – realitná kancelária