Ako vybrať makléra na predaj vašej nehnuteľnosti?

Realitných konzultantov je na našom trhu naozaj veľa, tých skutočne dobrých je však málo. Poradíme vám, ako si vybrať skúseného profesionála, na ktorého sa budete môcť spoľahnúť, že vašu nehnuteľnosť predá čo najrýchlejšie a najvýhodnejšie.

Vybrať si kvalitného makléra, ktorý vám poskytne perfektné služby, nie je akcia na prvú, ako by sa mohlo zdať. Skúsení realitní konzultanti na inzeráty predávajúcich nevolajú, nehnuteľnosti na predaj efektívne získavajú z vlastných zdrojov a networku, tiež vďaka referenciám a svojmu renomé.

Ak chcete naozaj kvalitného makléra, mali by ste ho nájsť a osloviť vy. Ako na to?

• Získajte osobné odporúčania a referencie, ideálne priamo od vašich známych, v druhom prípade na internete.

• O odporúčanom maklérovi zistite všetky dostupné informácie — referencie od klientov, jeho prístup, ako dlho sa profesii venuje, koľko úspešných predajov má za sebou, aká je jeho sebaprezentácia.

• Dajte na prvý dojem — i keď ten neznamená všetko, je dôležité, aby vám bol sympatický a vzbudzoval vo vás pocit dôvery.

• Aké sú jeho komunikačné schopnosti, máte z jeho vystupovania dobrý pocit?

• Skúsený maklér väčšinou pracuje na živnosť ako partner realitnej kancelárie — ako na vás daná kancelária pôsobí?

• Aká je prezentácia nehnuteľností, ktoré predáva — vizuálna aj textová stránka je pre urobenie prvého dojmu veľmi dôležitá.

• Zistite, čo všetko vám pri predaji nehnuteľnosti ponúka — aká je jeho stratégia predaja a marketingovej podpory.

• Spolupracuje s tímom profesionálov, na ktorých sa budete môcť v procese spoľahnúť (fotograf, právnik, finančný poradca)?

• Opýtajte sa, či vám pomôže s homestagingom, estetickou úpravou nehnuteľnosti pre zvýšenie jej hodnoty.

• Aký je jeho marketingový plán podpory predaja, využíva všetky moderné kanále pre promovanie nehnuteľnosti?

• Nezabudnite na výšku jeho provízie — bežná prax je 3-5%, ak je jeho provízia nižšia, môže to znamenať, že sa predaju vašej nehnuteľnosti nebude venovať naplno.


Nebojte sa klásť otázky, chcete si predsa vybrať profesionála, ktorému budete môcť plne dôverať — dobrý realitný konzultant vám pomôže nehnuteľnosť predať rýchlejšie a za viac peňazí, zlý maklér vám môže predaj nielen skomplikovať, ale aj spôsobiť finančnú ujmu.


Rada na záver

Ak si vyberiete makléra z renomovanej realitnej kancelárie, budete mať záruku, že pri predaju vašej nehnuteľnosti získate komplexnú podporu aj vďaka celému profesionálnemu tímu — od fotografa, homestagera a markentingového konzultanta až po právnika a finančného poradcu.


Zaujal vás náš článok? S predajom nehnuteľnosti Bratislava a okolie pomôžeme aj vám.
Kontaktujte nás radi si s vami dohodneme osobné stretnutie.


#realitna kancelaria Bratislava #predaj nehnutelnosti Bratislava #predaj nehnutelnosti

© 2024 AZ PROPERTY s.r.o – realitná kancelária