Jednoduché inšpirácie na sezónne interiérové dekorácie

Chcete vniesť sezónnu estetiku do vášho domova bez toho, aby ste do premeny museli veľa investovať? Ponúkame vám jednoduché a osvedčené inšpirácie, ktoré prinesú vytúžený efekt.

Buď svetlo

Dni sa dramaticky skracujú a prirodzené svetlo mizne skôr — ideálny čas na zmenu osvetlenia v interiéri. Príjemnú atmosféru vytvorí jemné osvetlenie, ktoré vás akoby vtiahne do priestoru a pomôže cítiť sa v ňom útulne. Ideálnymi sú stolové a stojace lampy, ale aj originálne lampióny či solárne sviečky.

Vonkajšok vnútri

Úžasná výzdoba vás môže stáť len jednu prechádzku či výlet do vašej záhrady. Prineste kúsok sezónnej prírody dovnútra – listy, konáre, rastliny. Vložte ich do krásnej vázy či naaranžujte na stôl alebo do priestoru. Nádherné sú napríklad sušené hortenzie či okrasná tráva v pôvabných karamelových odtieňoch.

Hrejivá farebnosť

Táto sezóna je predovšetkým o zemitých tónoch. Pridajte do interiéru textílie v hnedej, červenej alebo oranžovej farebnosti, doplnené neutrálnou paletou farieb. Akcent podčiarknite doplnkami z prírodných zdrojov, zaujímavé môžu byť objekty z dreva, kameňa alebo iných organických materiálov.

Textúry a látky

Vneste do svojho domova teplejší a útulnejší pocit. Ideálnym doplnkom sú hrubšie pléda, prikrývky a textúrované tkaniny s jesennou estetikou. Veľmi trendy je napríklad bouclé – látka s nerovným povrchom so slučkami či kučierkami, ktorá vyniká hebkosťou a na dotyk pôsobí hrejivým dojmom.

Hravé vrstvenie

Vrstvenie je ďalší jednoduchý spôsob ako zútulniť priestor. Vrstviť môžete prikrývky na posteľ, vankúše, plédy na pohovke či stoličke. Originálnym akcentom môžu byť aj vrstvené koberce na podlahe, ktoré v priestore vytvoria pocit tepla. Dbajte na to, aby ste miešali látky, textúry a odtiene.

Farebné vankúše

Farebnú schému v interiéri veľmi jednoducho a viditeľne zmeníte aj novými vankúšmi. Pridanie bohatých zemitých farieb a zaujímavých vzorov môže úplne premeniť vzhľad z miestnosti. Vankúše sú síce malým prvkom, dokážu však vytvoriť veľký efekt a navodiť želanú atmosféru.

Nové stolovanie

Vytvorenie prírodou inšpirovaného ústredného prvku na stole urobí doslova divy. Môžete použiť sušené kvety či rastlinné aranžmá, prestieranie s jesennou tematikou či behúne v zemitých farbách. Originálne môže byť aj stolovanie z dekoratívneho papiera, ktoré môžete do ľubovôle variovať.


Dajte pri dekorovaní priestor svojej kreativite a z výsledku budete mať dvojnásobnú radosť : )


Zdroj: AZ PROPERTY

© 2024 AZ PROPERTY s.r.o – realitná kancelária