Dobrý realitný konzultant predá vašu nehnuteľnosť rýchlejšie a výhodnejšie

Predstava o práci realitného makléra je častokrát skreslená — jednoducho predá či prenajme nehnutelnosť, moc sa tým nenatrápi a zoberie si za to vysokú províziu — to dokáže snáď každý!

Skutočnosť je však iná a práca skúseného profesionála je rozmanitá a plná výziev. Vyžaduje si nielen perfektné znalosti trhu, ale aj veľkú dávku empatie a komunikačnej zručnosti.

Ako teda spoznáte dobrého realitného konzultanta a čo od neho môžete očakávať?

Nehnuteľnosti sú o ľudských príbehoch

Profesionálny maklér vie, že realitný obchod je o ľudských príbehoch. Jeho snahou je poskytnúť klientovi nielen perfektný servis, ale aj pocit dôveryhodnosti, spoľahlivosti, otvorenosti. Snaží sa vcítiť do jeho situácie a potrieb, vniesť do procesu atmosféru pokoja a empatie.

Každý klient je jedinečný

Súčasťou práce úspešného realitného konzultanta je nadväzovanie pevných a nadštandardných vzťahov s klientami, ktorý sa k nemu opätovne vracajú či posunú pozitívnu referenciu svojim blízkym a známym. Každý klient je jedinečný — dobrý maklér vníma jeho osobité potreby a túžby.

Stratégia prameniaca z motivácie

Dobrý maklér kladie veľa otázok — aby spoznal potreby, túžny a motiváciu klienta a vedel nastaviť vhodnú stratégiu. Je rozdiel, ak klient rieši investičnú príležitosť alebo predáva či kupuje svoj prvý domov. Rovnako dôležitá je časová naliehavosť, ktorá môže mať vplyv na cenovú stratégiu.

Dobrá komunikácia je základom

Špičkový realitný konzultant musí ovládať umenie aktívneho počúvania a spôsoby dobrej komunikácie. Je s klientom v dynamickom kontakte, informuje ho o všetkom aktuálnom, je partnerom, na ktorého je spoľahnutie. Spôsob komunikácie reflektuje požiadavky a preferencie klienta, aby sa necítil ani zahltený avšak ani zanedbaný.

Angažovanosť a proaktivita v procese

Dobrý realitný maklér je aktívny, hľadá potenciálnych záujemcov a komunikuje so svojimi klientami a profesionálnymi kontaktami. Proaktívne sa snaží urobiť všetko čo je v jeho silách a schopnostiach, aby realitný obchod čo najskôr úspešne prebehol.

Dôverné poznanie lokality pôsobenia

Profesionál vo svojom fachu dôverne pozná a neustále pozorne sleduje trh s nehnuteľnosťami, je doma v lokalite svojho pôsobenia. Kontinuálne sa vzdeláva a má prehľad o aktuálnom realitnom dianí. Pri svojej práci sa inšpiruje trendami a najnovšími poznatkami zo sveta, ktoré adaptuje do lokálneho kontextu.

História úspešného predaja nehnuteľností

Skúsený maklér má rozsiahle znalosti o trhu s nehnuteľnosťami a preukázateľnú históriu úspešného predaja nehnuteľnost v lokalite jeho pôsobenia. Dôkazom sú odporúčania a referencie spokojných klientov, tiež stabilné pôsobenie v kolektíve úspešnej realitnej kancelárie.

Pozitívny vzťah k svojej práci

Z profesionála, ktorého práca baví, budete pozitívne vyžarovanie cítiť. Vášeň a pocit naplnenia nie je niečo, čo sa dá fingovať — povolanie realitného konzultanta je postavené na kontaktoch s ľuďmi, aby tieto fungovali, musí z neho žiariť radosť z toho, čo ako povolanie robí.

Rada na záver — Exkluzivita

Pre špičkového realitného makléra je exkluzivita vo väčšine prípadov samozrejmá. Umožňuje mu ponúknuť komplexné exkluzívne služby a všetky benefity spolupráce, ktoré vedú k úspešnému realitnému obchodu. Ak o exkluzivitu nemá záujem, je na mieste položiť si otázku akú škálu profesionálnych služieb ponúka…


Zaujal vás náš článok? S predajom či prenájmom nehnuteľnosti Bratislava a okolie pomôžeme aj vám.
Kontaktujte nás radi si s vami dohodneme osobné stretnutie.


#realitna kancelaria Bratislava #predaj nehnutelnosti Bratislava #prenajom nehnutelnosti Bratislava

© 2024 AZ PROPERTY s.r.o – realitná kancelária