Ako rýchlo predať vašu nehnuteľnosť za dobrú cenu?

Ak chcete, aby sa váš dom či byt rýchlo predal, musíte urobiť dve veci: nájsť si dobrého realitného konzultanta a zvýšiť hodnotu vašej nehnuteľnosti. Máme pre vás niekoľko profesionálnych tipov, ktoré vám pomôžu skrátiť pobyt vášho domova na trhu s nehnuteľnosťami.

1. Pomoc realitného konzultanta

Najrýchlejší spôsob ako predať vašu nehnuteľnosť so želaným profitom je spolupracovať s realitným konzultantom – nie však hocijakým, ale skúseným profesionálom s dobrým renomé a dlhou históriou predaja nehnuteľností. Spolupráca s dobrým realitným konzultantom vám zaručí väčší profit a rýchlejší predaj vášho domu či bytu, pretože vie:

• Správne ohodnotiť vašu nehnuteľnosť
• Urobiť ju atraktívnou pre kupujúcich
• Pomôže vám vybrať správneho kupcu
• Vyjedná pre vás najlepšiu ponuku

Skúsený realitný konzultant už mnohokrát prešiel procesom predaja domu. Poradí vám a pomôže vyhnúť sa chybám, aby ste nestrácali čas predajom vašej nehnuteľnosti. Nepodceňujte preto hodnotu spolupráce s profesionálom.

2. Detox zbytočností a hĺbkové čistenie

Upratovanie nie je žiadna veľká veda – je však kľúčom k vytvoreniu na prvý dojem príjemného prostredia. Zvláštnu pozornosť venujte hĺbkovému čisteniu a bežným nežiadaným magnetom pozornosti ako sú:

• Kuchynská linka
• Kúpeľňová sanita
• Toaleta
• Okenné žalúzie
• Soklové lišty

Odporúčame tiež urobiť detox priestoru a zredukovať zbytočnosti. Ak priestor bude pôsobiť preplneným dojmom, kupujúci budú mať podvedomý pocit, že sa tam všetky ich veci nezmestia. Ohromte ich tým, že im ukážete veľkosť priestoru a množstvo miesta v ňom. Pomyselnou čerešňou na záver je celkový dojem – vyzerá priestor prívetivo, vzdušne, harmonicky?

3. Píprava nehnuteľnosti na predaj

V duchu rýchleho predaja vášho domu či bytu vyriešte veci, ktoré môžu byť problémom v procese uzatvárania kúpnej zmluvy. Poraďte sa s vaším realitným maklérom o opravách, ktoré je vhodné pred predajom vykonať, ako napríklad:

• Inštalatérske problémy
• Problémy s elektrinou
• Kúrenie, vetranie a klimatizácia
• Poškodená strecha

Realitný konzultant vám tiež môže pomôcť s rozhodnutím o malých úpravách, ktoré prinesú pridanú hodnotu v očiach kupujúcich. Jednoduché zlepšenia môžu zmeniť veľa, napríklad:

• Čerstvá maľovka
• Nové kuchynské vybavenie
• Čisté alebo nové koberce
• Vyleštené podlahy

Ak predávate dom, nezabudnite ani na úpravu exteriéru. Ako prvé uvidia kupujúci prednú časť domu, venujte jej preto pozornosť: brána, vchodové dvere, predzáhradka. Menšia investícia do opráv či úprav pridá na hodnote vášho domu oveľa viac, ako skutočné náklady.

4. Home staging

Ak chcete urobiť najlepší prvý dojem na kupujúcich, po upratovaní a vypratávaní by mala nasledovať profesionálna príprava vašej nehnuteľnosti na predaj. Home staging je umenie, ktoré má ukázať váš domov v tom najlepšom svetle.

Umiestnenie nábytku novým spôsobom, výmena starých objektov za nové alebo estetická úprava priestoru pomôže kupujúcim zamerať sa na pozitívne vlastnosti vášho domu či bytu a nie na jeho nedostatky.

Realitný konzultant sa môže pozrieť na váš domov skúseným okom a pomôže vám prehodnotiť váš priestor. Kupujúci chcú vstúpiť a vidieť otvorený priestor, ktorý inšpiruje predstavivosť a je obývateľný. Miesto, ktoré ich pozýva sadnúť si a chvíľu zostať.

Jednoduchým trikom je napríklad prestieranie jedálenského stola. Štýlový príbor a porcelán, kvety vo váze a sezónne ladenie. Kupujúci budú vnímať atmosféru a život vo vašom priestore, budú si vedieť predstaviť ako tam žijú so svojimi blízkymi.

Home staging vytvára ideálny obraz bývania vo vašom dome — ten môžete pretvoriť do jeho najpôsobivejšej podoby aj v spolupráci s odporučeným home stylistom.

5. Stanovenie predajnej ceny

Oceňte vašu nehnuteľnosť tak, aby sa predala. Cena je súčasťou vnímania kupujúceho a realitný konzultant vám pomôže s jej najlepším nastavením.

Stanovenie realistickej a konkurencieschopnej požadovanej ceny je jedným z najlepších spôsobov, ako rýchlo predať vašu nehnuteľnosť. Predraženie kupujúcich odstraší, a spomalí proces predaja.

Skúsený realitný konzultant bude vedieť, ako nastaviť hranicu medzi dosiahnutím výhodného zisku z predaja a cenou dostatočne nízkou na to, aby vyvolala záujem kupujúcich. Rozumie miestnemu trhu a tomu, ako plánovať ceny. Pomôže vám tiež nastaviť časovú os na zníženie ceny, aby predaj netrval príliš dlho, a nájsť spôsoby ako pridať benefity.

Cieľom je zvýšiť potenciálnu hodnotu vašej nehnuteľnosti a motivovať kupujúcich, aby ju túžili vlastniť.


6. Okamžitý výkup nehnuteľnosti

Ak potrebujete jednať s časovou naliehavosťou, najvýhodnejší spôsob predaja môže byť okamžitý výkup vášho domu či bytu. Spolupráca so skúseným realitným konzultantom vám zabezpečí:

• Expresné riešenie
• Platbu v hotovosti
• Výhodné ohodnotenie
• Bezplatné poradenstvo

Realitný maklér vám pomôže maximálne urýchliť proces predaja a vyriešiť všetko, čo súvisí s expresným výkupom vašej nehnuteľnosti. Na základe dlhoročných skúseností a znalostí realitného trhu ohodnotí nehnuteľnosť tak, aby bola k vašej spokojnosti predaná za najlepšiu možnú cenu.

Celý proces predaja môže byť zrealizovaný už do 3 dní, prvú čiastku kúpnej ceny môžete dostať v hotovosti už do 24 hodín. Vaša naliehavá situácia môže byť vyriešená jednoducho a rýchlo.

Výhodou je aj bezplatný kompletný právny servis a profesionálne poradenstvo. Všetky poplatky spojené s prevodom nehnuteľnosti budú uhradené za vás.

Najlepší spôsob, ako rýchlo predať vašu nehnuteľnosť

Každý dom či byt je iný, tiež situácia predávajúceho. Predtým, ako sa rozhodnete pre cestu predaja, požiadajte o radu realitného konzultanta, ktorému dôverujete. Skúsený profesionál pozná trh s realitami a vie, čo vám môže pomôcť predať vašu nehnuteľnosť čo najvýhodnejšie, zohľadňujúc pritom všetky okolnosti.


Zaujal vás náš článok? S rýchlym predajom nehnuteľnosti pomôžeme aj vám.
Kontaktujte nás radi vám povieme viac.

© 2024 AZ PROPERTY s.r.o – realitná kancelária